Forum ana sayfa Modelcilik Hava Araçları 1/32 SU-27UB

Uçuyorsa buraya

1/32 SU-27UB

Mesajgönderen Başar DOĞANER » Çrş Şub 24, 2010 10:54 pm

Fazla mı sessiz kaldık?

Geçen sene başladığım bir modeldi. Bu sene önceliği yarım kitlere ayırdım ve ilk sırayı bu güzele ayırdım.

Resim

Şuan ki aşamalar şöyle

Kokpiti biraz kurcalamışım. Kokpiti RLM76 ile boyandım. Aslında bu renge bir miktar açık mavi eklemekte fayda var. Düğmelere bir iki renk atmışım. Renklendirmeye devam edeceğim. Gösterge panellerinde sıkılmışım zannedersem ilgi bekliyorlar. Bu kitin dezavantajlarından bir tanesi göstergelerin decal olarak verilmiş olması. Bunuda göstergeleri düzgün şekilde oyup decali panelin arkasına yapıştırarak aşmayı planlıyorum.

Resim

Resim
Kimileri için bir füzeydi. Kimileri için tabut. Pek yakında...
Başar DOĞANER

Re: 1/32 SU-27UB

Mesajgönderen Başar DOĞANER » Çrş Şub 24, 2010 10:57 pm

Yatay dikey bütün kanatları toparladım. Flaplar vs. hepsi hareket edecek şekilde tasarlanmış. Ancak flaplar ağırlıklarından dolayı otomatikman aşağı düşüyor. Düz yapmak isteyenler muhtemelen yapıştırmak zorunda kalabilir.

Resim

Resim

Resim
Başar DOĞANER

Mesajgönderen Başar DOĞANER » Çrş Şub 24, 2010 11:05 pm

İniş takım yuvalarını boyadım. Ancak Trumpeterin verdiği renk kodunun yanlış olduğuna kanaat getirdim. Bu bölgelerde Gunze H57 Aircraft grey ile rötuşlanacak aslında bu iyi oldu neden derseniz. Şuan bu bölgede görmüş olduğunuz renk Gunze H56 intermediate blue, Ben bu renkle ön gölgeleme yapacaktım. Bakalım nasıl bir etki yakalayacağım göreceğiz ;) Tabii rötuştan öce kablolarıda çoğaltacağım.

Resim

Resim
Başar DOĞANER

Mesajgönderen Başar DOĞANER » Çrş Şub 24, 2010 11:10 pm

Kit için Quickboost firmasının 2 adet koltuğunu edindim. Decal setide Linden hillden Mavi 55'i modellemeye çalışacağım.

Resim

Resim

Resim

Resim

Dört resim oldu farkındayım :D idare edin gayrı.

Şimdi iniş takımlarına başladım bundan sonraki aşamalarda görüşmek üzere. Model herzaman ki gibi hertürlü görüş ve eleştiriye açıktır.

Bol modelli günler
Başar DOĞANER

Mesajgönderen Osman Yener » Çrş Şub 24, 2010 11:25 pm

Koltuklar bayağı asortikmiş. Ben olsam 61'i yapardım :D
Osman Yener

Mesajgönderen Murat Madak » Prş Şub 25, 2010 12:14 am

Bunun 72 si revel vardı galiba tek kişilikmiydi o neyse, büyük bu deyip kenara koymuştum, siz 32 lik yapıyorsunuz kimbilir ne kadar büyüktür :shock: kolay gelsin, boyama sırasında artık bol bol boya haznesini doldurursunuz.
It's clear to take off!
Murat Madak

Mesajgönderen Başar DOĞANER » Prş Şub 25, 2010 12:34 am

Osman Yener yazdı:Koltuklar bayağı asortikmiş. Ben olsam 61'i yapardım :D

Aslında Airesin koltuğu daha da asortik ondaki kemerler PE. 55!in Kuyruğunda kutup ayısı var Narita da ayılı yaptı bizim neyimiz eksik :D

Murat Madak yazdı:Bunun 72 si revel vardı galiba tek kişilikmiydi o neyse, büyük bu deyip kenara koymuştum, siz 32 lik yapıyorsunuz kimbilir ne kadar büyüktür :shock: kolay gelsin, boyama sırasında artık bol bol boya haznesini doldurursunuz.

Oldukça büyük, o yüzden uzun sürecek boyaması birde bende 100G var tırmalayıp duracağım heralde :D
Başar DOĞANER

Mesajgönderen Başar DOĞANER » Prş Şub 25, 2010 12:39 am

Atlamışım... kitin en büyük problemi hava emiş bölgesindenden kompresörün ağzına kadar uzanan ilginç boşluk. Puttyleyip tesviyesini yapmışım zamanında. lakin perçin detaylarını tekrar açmak gerekecek gibi. Ben ilk halinin resmini çekmemişim Naritadan o resmi alıyorum

Resim

Resim

Resim

Biraz daha mı puttylesem ne? :?
Başar DOĞANER

Mesajgönderen Mehmet C İnci » Prş Şub 25, 2010 12:53 am

Bu sorununuz için zactomodels'in çözümü var;
http://www.zactomodels.com/html/Su-27%2 ... etails.htm
Mehmet C İnci

Mesajgönderen Başar DOĞANER » Prş Şub 25, 2010 12:56 am

Mehmet C İnci yazdı:Bu sorununuz için zactomodels'in çözümü var;
http://www.zactomodels.com/html/Su-27%2 ... etails.htm

Teşekkürler Mehmet bey. Bir ara almayı düşünmüştüm diye hatırlıyorum muhtemelen pahalı gelmişti :D Ancak elinde tek kişilik Su-27'si olanlar için zactonun radomunu öneririm. Bu modelde radome sorunu çözülmüş ancak tek kişiliğindeki burun tamamen yanlış
Başar DOĞANER

Mesajgönderen Başar DOĞANER » Cmt Şub 27, 2010 12:25 am

Tesviye işleri bir yandan devam ederken modelin, uğraştıran yerlerini paylaşmaya devam edeyim.

Egzoz nozullarının formu tek kişiliğe göre daha doğru. Lakin burada da doldurulması gereken ilginç boşluklar mevcut. Onun dışında tatmin edici.

Resim

Resim

Resim
Başar DOĞANER

Mesajgönderen Başar DOĞANER » Cmt Şub 27, 2010 12:31 am

İniş takımları, metal veya plastik olarak yapılabiliyor. Tabii ki metali tercih ettim. Döküm cüruflarını eğe ile temizledikten sonra Andrea miniatures'in, metal figürleri temizlemek için imal etmiş olduğu temizlik teli ile komple parlattım böylece pistonları krom rengine boyamama gerek kalmadı.

Net çıkmamakla birlikte üstte duran temizlenmiş hali

Resim

Resim
Başar DOĞANER

Mesajgönderen Serhan Oflas » Cmt Şub 27, 2010 12:44 am

Başar DOĞANER yazdı:İniş takımları, metal veya plastik olarak yapılabiliyor. Tabii ki metali tercih ettim. Döküm cüruflarını eğe ile temizledikten sonra Andrea miniatures'in, metal figürleri temizlemek için imal etmiş olduğu temizlik teli ile komple parlattım böylece pistonları krom rengine boyamama gerek kalmadı.

Yanlış hatırlamıyorsam eskiden aynı şeyi yapmıştım ama az bir zamanla eski haline dönmüşlerdi Başar. Bence boya. Yine de yanlışım varsa düzeltin tabiki.
Serhan Oflas

Mesajgönderen Başar DOĞANER » Cmt Şub 27, 2010 11:38 pm

Bu şekilde bırakayım diyorum Serhan abi. Gerekirse daha sonra diğer kısımları maskeler kalanını boyarım diye düşünüyorum.

Bugün iniş takımları ile ilgilendim. Kapakların iç boyası bitti kısmetse yarın iniş takımlarını boyamayı planlıyorum. Jantları boyadım. Gunze H301 ile kuru fırçalama yaptım. Mr hobby ile boya dökülme efekti vermeye çalıştım. Ancak şunu belirtmeliyim ki vinil lastikleir jantlara geçirmek için levye gerekebilir. Aşırı sert lastikler adamı terletiyor :D

Resim

Resim

Resim
Başar DOĞANER

Mesajgönderen Başar DOĞANER » Prş Mar 04, 2010 11:30 pm

Kokpit üzerinde biraz daha oynama yaptım. Fotoğraflardan inceliyerek düğmeleri renklendirdim. Ardından parlak vernik attım sırada yıkama var. Ardından da metal eskitmesi yapacağım. Resin kesip biçmek biraz zor geliyor bu aralar bu yüzden koltuklar daha sonra yapılacak

Resim

Resim
Başar DOĞANER

Sonraki

Dön Hava Araçları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir