Yaklaşık 1 sene sonra tezgaha dönebildim. Bir kaç proje birden yavaş yavaş ilerliyor. Bunlardan bir tanesi de aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz 1/48 ölçek Tamiya Panzer III. Photo-etch ızgaralar hariç kutudan çıktığı gibi toparlandı. Tamiya XF-60 Dark yellow ile kabası atıldıktan sonra çeşitli sarılarla tonlama yapılıp homojen görünüm kırıldı.
Sıra kamuflaja gelince ise kala kaldım. Daha önce hiç bu kadar ince airbrush çalışması yapmadığım için kağıt üzerinde baya bi çalışma yapmam gerekti. Kendimden çok emin olmasam da sonunda model üzerinde denemeye karar verdim. Tamiya xf-5 standart yeşille yapım klavuzuna baka baka bişeyler yapmaya çalıştım. Sonuç tam olarak içime sinmedi açıkçası. "eh idare eder" oldu gibi.

Sizler olsanız bu aşamadan sonra ne yapardınız?
-Acaba inceltilmiş sarıyla güzel olmayan yeşil çizgilere müdahale mi etsem? (Kalın yerleri inceltmek, taşan kısımları düzeltmek). Daha beter olabilir diye korkuyorum.
- Yoksa modeli bu şekilde bırakıp, genel bir filtre uygulamasıyla her şeyi birbirine mi kaynaştırsam? (Ne renk filtre?)
Konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum.