Tesekkürler Cem...
Yeni yilla beraber Merkava Projesine devam. Bir aksilik olmazsa, 2010 sonuna kadar projeden 6 modeli bitirmeyi hedefliyorum. Bu 6 model de ikiserli partiler halinde olacak ve ilk partinin araclari Mk I ve MK IID. Bu sefer, fazla detaya girmeden ilerleyecegim; keza benim icin zaman kaybi, okuyan icinde göz agrisindan öte bisey degil.. Daha detayli hikayeyi ve fotograflari modellerin bitiminden sonra websayfama ekleyecegim.
Mk I, Tamiya nin kiti. Ekstra olarak, Eduard detay seti ve Friul Metal paletler ekleyecegim. Cok farkli bir sey olmadigindan, ilerleyen asamalara kadar bu modele iliskin fotograf koymaya pek gerek yok.
Mk IID ise biraz karmasik. Merkavanin II sinin en karizmatik versiyonu olan D, enjeksiyon model olarak piyasada yok. Illaki "Conversion" seti kullanmak yada tamamen "Scratch" yapmak gerekiyor. (Academy ´nin MK IID yi cikaracagi söyleniyor ama daha ortada bir iz-isaret yok). Benim MK IID kullanacaklarim, Academy nin kiti ve Legend in degisim seti. Metal paletler, Jeryz´den .50 cal Browning, Eurekadan cekme halati ve IsraDecalden dekal seti diger ekstralar.
Legendin seti irili ufakli 116 resin parcadan olusuyor ki, yapimin bel kemigini olusturna büyük büyük parcalar sunlar.

Bu modelin hic bir yerde yapilmisina yada kitin incelemesine rastlamadim. ilk olarak söyleyim ki, kit berbat. Her ne kadar kutusunda „For Academy“ yazsada, birakin Academy ninkileri , kendi parcalari bile birbirine uymuyor. Kötü kalip yerleri, yamulmus parcalar vs vs..
Ilk Problem..

Ya Academy nin alt gövdesi yada resin parcanin boyu yanlis. Ne yazik ki, plastik parcayi uydurmak lazim ve bu da bundan sonraki asamalara yeni problemler doguracak..
Yaklasik yarim santimlik fazlaligi tek bir yerden tek seferde kesmek yerine ön ve arkadan esit miktarda parca alarak, bu kesmenin doguracagi sorunlari biraz azalmaya calistim.

Operasyon sonrasi, alt gövde Legendin istedigi boyutlara geldi ki, orjinal halde kisa gelen “Belly armor“ parcasi tam oldu.