Forum ana sayfa Modelcilik Sivil Araçlar ve Gemiler Jaguar XJ220 1/24 Tamiya

Pırıl pırıl güzel araçlar...

Jaguar XJ220 1/24 Tamiya

Mesajgönderen guncehepturk » Pzr Mar 07, 2010 1:33 pm

Az parçalı nerdeyse hiç sorunu olmayan gayet güzel ve keyifli bir kit.

Resim

Resim

Resim
guncehepturk

Re: Jaguar XJ220 1/24 Tamiya

Mesajgönderen guncehepturk » Pzr Mar 07, 2010 1:34 pm

Resim

Resim

Resim
guncehepturk

Mesajgönderen guncehepturk » Pzr Mar 07, 2010 1:34 pm

Resim

Resim

Resim
guncehepturk

Mesajgönderen Tolga ÜLGEN » Sal Mar 09, 2010 9:59 am

Genel olarak işçilik oldukça başarılı olmuş. Pek göze batan sorun yok. Fotoğraftan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama sol C sütunundaki ufak ir leke dışında gayet başarılı olmuş. Tek sorun renk olayı.
1- Sivil araçlarda metalik renkler sorunludur, boyaların grenlerinin kalın gelmesinden dolayı. Hangi boyayı kullandınız? Biraz iri kalmış grenler.
2- Aynaların dibinde de siyah br körük olması gerekiyordu. Ufak bşr maskeleme ile buraları da boyasaydınız iyi olurdu.
3- Resimler biraz karanlık, o nedenle yorum yapmak zor. Ama özellikle sileceklerin çıktığı panelin (adı aklıma gelmedi, özür) ve stopların önündeki ızgaranın parlak değil, yarı mat olması gerekiyor. Aynı motorun arkasındaki hava girişi gibi.
4- Motora hafif bir yıkama detayları daha ortaya çıkarabilirdi.

Dediğim gibi, bunlar ufak ayrıntılar. Genel olarak başarılı bir kit olmuş, elinize sağlık.
Tolga ÜLGEN

Mesajgönderen guncehepturk » Sal Mar 09, 2010 7:17 pm

Tolga abi sağolasın bende ufakça cevap vereyim.

1- Boya revell 99 aluminyum
2- Aynaların dibini biliyorum ama oraya girmek çok gözümde büyüdü aracın boyasına gelir diye korkuma ellemedim.
3- Sileceklerin çıktığı yer yarı mat boyalı ama camın alt tarafından boyadım kılavuzda öyle diyordu eğer referanslardan farketseydim dıştan maskeleyip dıştanda boyardım. Arka ızgara parlak değil aynı motorun arkasındaki hava girişi gibi o da yarı mat boyandı ancak arka stopların gözükebilmesi adına o fotoğrafı flaşla çektiğim için yansıma yapmış.
4- O konu aklıma bile gelmedi diğer modellerde denerim.

Son olarak C sütunu neresidir. Sütunlar hangisi nedir gibi bişey bilemiyorum emin olamadım.
guncehepturk

Dön Sivil Araçlar ve Gemiler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir